Waarom kiezen voor Q&Q Worxx

Geen zaken doen met projectontwikkelaars, maar met mensen.

Q&Q Worxx werkt samen met u als specialist met betrekking tot herontwikkeling- en herbestemmingslocaties. Met onze jarenlange ervaring, met name in de agrarische sector, kunnen we u op professionele wijze adviseren, begeleiden en ondersteunen bij uiteenlopende vraagstukken. Hierbij kunt u denken aan herontwikkeling en herbestemmingen, VAB-locaties, Ruimte voor Ruimte en inbreidingslocaties. De laatste jaren zijn duurzaamheid en duurzaam ondernemen steeds belangrijker geworden. Benieuwd wat we voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek. Graag komen we bij u langs en u bent ook altijd welkom bij ons op kantoor.

Wilt u een professioneel advies wat betreft een Rood voor Rood regeling of het investeren in een inbreidingslocatie of vastgoed in het buitenland? Bent u bezig met een project op het gebied van herontwikkeling of verdiept u zich in herbestemmingsprojecten? Q&Q Worxx ondersteunt u hierbij graag. Wij zijn dé specialist op het gebied van (agrarisch) vastgoed en adviseren u met plezier over uw herontwikkelings- en herbestemmingsprojecten. De daling van het aantal agrarische bedrijven is al lange tijd gaande en deze tendens zal in de toekomst niet veranderen. Steeds meer agrarische grond wordt niet langer (her)gebruikt voor landbouwactiviteiten. Een deel van de bedrijfspanden komt leeg te staan of verliest zijn functie en krijgt een andere bestemming. Q&Q Worxx is gespecialiseerd in herontwikkeling en herbestemming van (voormalige) agrarische grond en onroerend goed. Heeft u geen opvolger voor uw agrarische locatie of betreft het een VAB-locatie? Voldoet uw bedrijf niet meer aan de huidige regelgeving of is er een gebrek aan inkomsten? Q&Q Worxx adviseert u over de meest rendabele opties voor herontwikkelings- of herbestemmingsprojecten. In het laatste geval heeft u een functiewijziging nodig. Wij helpen u graag bij deze vaak ingewikkelde procedure.

Alles over de Rood voor Rood regeling en een VAB-locatie

Door het afnemende aantal landbouwbedrijven, zijn er in Nederland steeds meer VAB-locaties, ook wel vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. Een VAB-locatie biedt diverse mogelijkheden die voor u wellicht financieel een goede optie zijn. Waar voorheen een agrarisch bedrijf werd gerund, zijn de vergunningen niet meer van toepassing en wordt er tegenwoordig alleen nog gewoond of vinden andere bedrijfsactiviteiten plaats. Op deze locaties is er geen sprake meer van agrarische bedrijfsvoering, wat maakt dat er ruimte is voor herontwikkelings- en herbestemmingsprojecten. We vertellen u graag wat er zoal mogelijk is met een VAB-locatie.

Ruimte voor Ruimte of Rood voor Rood regeling

Ruimte voor Ruimte, ook wel Rood voor Rood regeling of stallensloopregeling genoemd, bestaat al sinds 2000. Het slopen van oude bedrijfsgebouwen op het platteland kan u geld opleveren. Maar omdat de regelgeving per provincie en zelfs per gemeente verschilt, is het raadzaam om hiervoor een specialist in te schakelen. Q&Q Worxx is zo’n specialist. We hebben niet alleen zelf veel kennis in huis, maar werken ook nauw samen met ervaren fiscalisten en juristen op dit gebied. Met onze ondersteuning bent u ervan verzekerd dat uw Rood voor Rood regeling nauwkeurig de huidige regelgeving naleeft.

Inbreidingslocaties

Als het gaat om inbreidingslocaties staan wij u tevens graag bij met onze expertise. Hierbij denkt u aan groene inbreidingslocaties waar woningen, winkels, kantoren en bedrijven gebouwd kunnen worden. Vaak is hierbij een voorwaarde dat er zich aan minimaal drie zijden van de locatie al bestaande bebouwing bevindt. U bent als het ware dus bezig met het inbreiden van een locatie, in tegenstelling tot het uitbreiden van een pand of kavel.

Investering in Oostenrijk

Investering in vastgoed in het buitenland is een uitstekende piste om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. Niemand koopt vastgoed in het buitenland om er geld aan te verliezen. Elk beleggingspand behoort tot een investeringsportfolio waarvan gehoopt wordt dat het minstens zijn waarde zal behouden en eventueel een waardestijging zal kennen in de toekomst. De meeste mensen kopen een eigendom in het buitenland om te genieten van de levenswijze in een bepaalde streek, of om een financiële belegging te doen en zelf minimaal of geen gebruik te maken van het beleggingspand. Met andere woorden; een opbrengsteigendom in het buitenland kan dienstdoen als zuiver beleggingspand dat permanent verhuurd wordt, of als pand voor gemengd gebruik (verhuur van het pand gedurende de periodes dat u er zelf niet in verblijft) en/of als tweede verblijf voor privédoeleinden. Wanneer we iets dieper graven wordt een beleggingspand kopen in het buitenland echter iets complexer. Budgettering is de sleutel bij het kopen van vastgoed in het buitenland. In Oostenrijk is Q&Q Worxx inmiddels betrokken bij diverse herontwikkelings- en nieuwbouwlocaties. Maak gebruik van onze expertise en de kennis van de lokale en ervaren fiscalisten en juristen. 

Neem contact op