Vorige | Volgende

Harensestraat 17 Ommeren

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Dit moet u aanspreken!

Altijd al op een unieke en rustige plek willen wonen in de Betuwe en daar uw droomhuis met bijgebouwen willen realiseren? Dan is deze locatie zeker de moeite waard om te bezichtigen. Het geheel is daarnaast ook nog gelegen op een zeer ruime kavel van 23.670 m2.

De huidige woonboerderij (ca. 560 m3) en bijgebouwen (ca. 500 m2) liggen op een ruime afstand van de weg. Dit biedt u alle vrijheid om te genieten van de rust en de ruimte en de mooie omgeving waar in het gelegen is. Ook het uitoefenen van uw eigen bedrijf op deze locatie behoort zeker tot de mogelijkheden.

De gebouwen zijn gesitueerd in het midden van de landerijen die zich uitstekend lenen voor het houden van paarden, schapen of andere hobbymatige dieren.

Mocht u kiezen voor nieuwbouw van de woning, dan mag deze met maximaal 100 m3 vergroot worden. Indien de bijgebouwen ook opnieuw opgetrokken worden, mag er bij een minimale perceelsoppervlakte van 7.500 m2 maximaal 200 m2 aan bijgebouwen gerealiseerd worden.

Ruimte, rust en toch alle voorzieningen binnen handbereik.

Laat uw dromen waar worden!

Bijzonderheden:
- In 2008 is het agrarisch bouwperceel verwijderd, en is de woning met bijgebouwen bestemd als "wonen".
Omdat ter plaatse de bestemming "wonen" van toepassing is kan geen gebruik worden gemaakt van de VAB-regeling (Vrijkomende Agrarische Bebouwing).
- Ter plaatse van de woning met bijbehorende voormalige agrarische bedrijfsgebouwen is de bestemming "wonen" (artikel 38 bestemmingsplan Buitengebied 2008) van toepassing. Omdat de woning niet is aangemerkt als monument of karakteristiek / beeldbepalend pand mag deze worden afgebroken, en mag er nieuwe woning (ter plaatse van de gesloopte woning) worden teruggebouwd, waarbij de inhoud van de bestaande woning met 100 m3 mag worden vergroot.
Aangezien het perceel groter is dan 7.500 m2 is bij sloop van de huidige bijgebouwen maximaal 200 m2 aan nieuwe bijgebouwen toegestaan.
- Het bestemmingsvlak waar binnen gebouwd mag worden is het vlak dat wordt begrenst door de denkbeeldig doorgetrokken voorgevellijn, de lijnen op 20 m uit de zijgevels van de woning en de lijn op 40 m uit de achtergevel van de woning. Dit vlak heeft een oppervlak van (49,5 x 54 =) 2.673 m2. Van dit vlak mag maximaal 60% worden bebouwd, waarbij de inhoud van de nieuw te bouwen woning niet meer dan de bestaande inhoud + 100 m3 mag bedragen.
- Indien de woning wordt gesloopt en een nieuwe woning op de plaats van sloop wordt herbouwd (inhoud bestaande woning + 100 m3) mogen de overige bestaande (legale) gebouwen in tact gelaten worden en mogen deze worden gerenoveerd. Gelet op het oppervlak aan bestaande bijgebouwen is het niet meer mogelijk om nieuwe bijgebouwen bij te plaatsen.
- Op basis van artikel 39 lid 8 van het bestemmingsplan is het mogelijk om de woning met 100 m3 extra te vergroten. Per 50 m2 te slopen surplus aan bijgebouwen op het huisperceel mag de woning met 10 m3 worden vergroot met een maximum van 100 m3.
- Energielabel: G.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met ons kantoor. We staan u graag te woord met nadere informatie.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
125 m²
Bruto inhoud
560 m³
Perceeloppervlakte
23.670 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Energielabel
Klasse G
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
centrale voorziening, elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Lienden
Sectie
O
Perceel
245
Oppervlakte
23670 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Harensestraat 17 Ommeren

naar Harensestraat 17 Ommeren
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object